Even voorstellen: ik ben Ella Rotteveel.

Jaren geleden ben ik begonnen met poppen maken van klei en ander materiaal.
Na een aantal jaren wilde ik meer. Het werken met klei heb ik altijd als heel prettig ervaren, het leek me dan ook een uitdaging om in het groot en gecombineerd met ander materiaal, zoals metalen, te gaan werken.

Door te lezen en door veel te experimenteren ben ik tot mijn huidige werkwijze gekomen. Zo begin ik met de voet, veelal van natuursteen. Daar boor ik een gat in, waarin een stevig draadeind wordt vastgezet met een chemisch anker. Vervolgens wordt dit opgedikt met bijvoorbeeld een pvcbuis opgevuld met cement of gips. Op de bovenkant van het draadeind wordt het gezicht gelijmd, wat ik apart maak uit klei, meestal met een tempex kern. Verlvogens begin ik te kleien, soms in combinatie met andere materialen zoals doek of metaal in blad vorm, tot er een beeld ontstaat dat naar mijn zin is. Dit wordt vervolgens afgewekt met meerdere lagen lak, waarbij enkele lagen een speciale behandeling krijgen om de gewenste kleur en effect te laten geven.

Het hele proces duurt 3 maanden, dit hangt ook af van de grootte van het beeld.

Met verbazing kijk ik dan elke keer weer naar mijn eindproduct: dat er dan uit een bonk klei en ander materiaal zo een beeld is ontstaan.

Door aanmoedigingen van anderen ben ik deze beelden met succes gaan verkopen op kunstbeursen door het hele land.